onsdag 29 augusti 2012

Mera mera

Innan vi köpt huset så sprack en toalett uppe. Vilket gjorde att det blev en maffig vattenskada i golvet, taket, och lite nere i källaren. Så hantverkare har varit och rivit upp, och nu har det stått med byggfläktar och torkat i 3 veckor. På fredag ska de börja bygga igen.

Det har i och för sig inneburit bra saker för oss. Toan uppe kommer få nytt golv och våtrumstapet, ny toalett och handfat. Som vi dock köpt till eftersom den gamla hade två kranar. En för varmt och en för kallt, som liksom satt på varsin sida. Lite lagom svårt att få till ljummet vatten.

Det lite jobbiga är väl att nu när väggarna stått öppna så har vi ju kommit på tiotusen olika saker som man "nog egentligen skulle gjort, när väggarna liks är öppna" Så nu ska det dras ett nytt varmvattenrör, alla avlopp ska bytas från gjutjärn till plast. Det ska byggas en sifon (Jag har alltid trott att det stavas cyfon, men efter lite googling så verkar det som att jag hade fel) och avlopp inne i tvättstugan. Dit ska också det dras varm och kallvatten. 

Badrummet nere river vi ut allt i. Så att när de ska börja med toan uppe så kan badrummet nere göras nästan samtidigt. Slipper vi tömma systemet mer än en gång, förhoppningsvis.

Ja, det är mycket som händer samtidigt nu. Men det känns mest roligt, bara lite lite stress. Vi river tapeter för fullt uppe nu också. Ska måla senare.

Arbetsmusik måste man ha

Jag står i trappen och tar det här kortet. Där klockan är, de rosa tapeterna, där är köket på övervåningen. Dörren som syns till vänster går in till toan. Första dörren till höger blir musikrummet. Andra dörren till höger, som är öppen på bilden, blir vårt sovrum. Där ljuset skiner alltså, inte dörren till den lilla skrubben i köket. Det hade blivit lite trångt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar