tisdag 17 april 2012

Extramaterial till mitt förra inlägg

Planerande och leva i framtiden är samma sak. utan planerande kan vi inte leva i så föränderlig miljö. om vi inte hade planerat i så mycket som vi gör så hade vi kanske inte lämnat Afrikas savann. man kan nog förutsätta att de djur som kan överleva i störst variation av miljöer planerar mest och tvärt om. Vi kan leva och bo nästan vart vi vill på hela planeten.
Om vi hade levt mer i nuet så kanske vi inte hade lämnat Afrika. vi kan nog inte sluta planera om vi vill ha kvar någon typ av samhällsstruktur. slutar vi planera så blir vi "djuriska" vi styrs helt av känslor. samhället kommer att rasa och vi kommer att ha vilt sex med varandra hela dagarna.
Men bara för att det inte går att sluta att planera så betyder inte de att vi måste planera så mycket som vi gör idag. jag menar att idag så lever alla i framtiden för att på något vis tro att dom kan rätta till deras nutid.


Pengarnas fokus idag skvalar om hur mycket vi planerar. om du funderar på det så finns det inte utrymme för sparade resurser i en värld utan planerande. pengar handlar bara om att skjuta upp dagen framför sej, att lagra det man kan göra idag till en annan dag.
så jag förutsätter att giriga människor är planerande människor och säkert också bittra människor.

1 kommentar:

  1. Kommer att tänka på ett citat jag läst.

    "Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift. That's why it's called present." - Kevin Bertels.

    SvaraRadera